O nama

Liderke.ba osnažuju djevojčice i žene u različitim fazama života i karijere da stvaraju moćne i trajne rezultate u politici, biznisu, zajednici i društvu.

Inicijativa za žensko inkluzivno liderstvo (Liderke.ba) sarađuje, inspiriše, podučava i podržava žene i djevojčice iz Bosne i Hercegovine, ali i inostranstva, na njihovom liderskom putu.

Nastojimo pružiti različite programe i radionice za razvoj liderstva, unaprijediti znanja i vještine sadašnjih i budućih liderki, ali isto tako kreirati čvrste veze i mreže s drugim liderkama za uspješnu i održivu lidersku praksu.

Njegujte svoje ciljeve. Unaprijedite svoje sposobnosti. Povećajte svoje vještine. Poboljšajte svoja znanja. Stvarajte snažno naslijeđe.

Misija

Liderke.ba je bosanskohercegovačka inicijativa u kojoj vjerujemo da žene moraju biti vidljive i zastupljene u svim sferama javnog života, od lokalnog do međunarodnog nivoa, ali i povezane i nadahnute svjetskim liderkama i inicijativama koje se uspješno bore s višestrukim izazovima našeg vremena.

Inicijativa za žensko inkluzivno liderstvo pruža transformativno iskustvo učenja, osnaživanja, povezivanja i solidarnosti, te stvara platformu za bolju vidljivost žena i jači uticaj u procesima planiranja i donošenja odluka. Liderke.ba unapređuje rodnu ravnopravnost u javnoj sferi, upravnim odborima, i menadžerskim pozicijama, a sve kroz zagovaranje, podučavanje, motivisanje i povezivanje sadašnjih i budućih liderki.

Vizija

Inicijativa za žensko inkluzivno liderstvo teži svijetu u kojem se žensko liderstvo shvata kao ključno u svakoj prosperitetnoj zajednici, te stremi da postigne rodnu jednakost u političkom i javnom životu, na izvršnim pozicijama i mjestima kreiranja strategija i donošenja odluka.

Naša vizija je da postanemo vodeća platforma za prakse podučavanja i mentorstva i najpoželjniji pružalac konsultantskih usluga u Bosni i Hercegovini, koji omogućava uključivanje i zastupljenost žena na vodećim pozicijama u državnim institucijama i privatnim organizacijama, biznisima, lokalnim zajednicama i medijskom prostoru.

TILN- Transatlanska inkluzivna liderska mreža

Ženska liderska inkluzivna inicijativa Liderke.ba podržana je od strane organizacije The German Marshall Fund of the United States i inspiraciju za svoj rad utemeljuje kroz viziju Transatlantske inkluzivne liderske mreže (za više pratite link: https://www.gmfus.org/transatlantic-leadership-initiatives/transatlantic-inclusion-leaders-network)

TILN je inovativna transatlanska mreža sačinjena od mladih, izabranih lidera, političara,  inovatora, aktivista, preduzetnika koji sarađuju, razmjenjuju znanja I uče jedni od drugih o inluzivnim politikama I jačanju socijalne kohezije.

TILN Alumni okuplja mlade, talentovane lidere sa obje strane Atlantika, uključujući, između ostalog, i predstavnike Europskog parlamenta I američkog Kongresa. Mreža TILN trenutno broji oko 200 članova. Putem TILN-a GMF pruža jedinstvenu priliku za ulaganje I izgradnju kvalitetnog vođstva koje nudi adekvatne odgovore u 21. vijeku na društveno- političke promjene I demografske migracije  sa obje strane Atlantika.

POVEŽI SE SA LIDERKAMA

Kontaktirajte nas...